post

Voordelen van een eenvoudig boekhoudprogramma

Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd doorbrengen met het ondernemen zelf. Je hebt idee├źn, je hebt een bedrijf en je hebt een manier bedacht waarop je geld kunt verdienen. Misschien door een gat in de markt, misschien door het leveren van betere service of misschien verschaf je wel een dienst waar veel vraag naar is. Maar zoveel mogelijk tijd doorbrengen met het ondernemen zelf is voor veel eigenaren van bedrijven een droom die ruw verstoord wordt door alles wat er moet gebeuren. Vaak is het de administratie die de meeste tijd kost, veel ondernemers zijn er in totaal meer dan een dag per week mee bezig. En dat is jammer, want daarvoor is het bedrijf nooit opgericht. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen buiten het aannemen van een boekhouder, want dit kost teveel geld voor de meeste kleine ondernemingen.

Administratieve Rompslomp

Minder tijd aan boekhouden besteden

Het is de truc om minder tijd aan boekhouden te besteden en hoewel dat onmogelijk lijkt, zijn er zeker manieren om veel tijd te kunnen besparen. Vaak is het namelijk zo dat de programma’s het moeilijk maken:

  • Zonder programma is er geen systeem en duurt het boekhouden al snel heel veel langer
  • Met een te uitgebreid programma is het lang zoeken naar de knoppen en opties en daarnaast is de kans groot dat er een fout insluipt.

Een eenvoudig boekhoudprogramma is het antwoord. Hiermee heb je als ondernemer een goed werkend systeem, maar zal je niet verdwalen in alle opties en mogelijkheden (Voor meer tips zou je eens kunnen kijken naar http://zelfboekhouden.org/kennisbank-boekhouden/boekhoudprogramma/eenvoudig-boekhoudprogramma-nieuwe-boekhouder/). En daarmee bespaar je veel tijd, tijd die je kunt besteden aan het ondernemen zelf, de reden waarom je het bedrijf begonnen bent in de eerste instantie.